Geçtiğimiz hafta sonu Adana’ya
iki günlük bir ziyaretimiz oldu. Mart ayında Adana’da tam bir bahar havası vardı.
Adana sık ziyaret ettiğim bir il, ancak hep yaz aylarında burada bulundum. Adana
Türkiye de en yüksek sıcaklık ortalamasına sahip illerden birisidir. Aşırı
sıcak ve nem nedeniyle şehri dolaşmak çok sıkıntılı olmasına rağmen mart ayında
ılık havası nedeniyle gezmek çok rahattı.
Adana Türkiye'nin 5. büyük
ilidir. Türkiye’nin güneyinde, Akdeniz Bölgesi'nde bulunan Adana, sulak ve verimli
topraklar üzerinde kurulmuştur.
Trip to Adana
Last week, we had a two-day visit to Adana. There was complete spring weather in March. Adana is a city which I visit frequently, but I have always been there in summers. Adana is one of the cities of Turkey with the highest average temperature. Generally, it is hard to walk around the city due to the extremely hot weather and high humidity. However, thanks to the warm weather in March, it was easy to walk around the city.
Adana is Turkey’s 5th largest city. It is in southern Turkey, located in the Mediterranean region of Turkey. It is founded on watery and fertile land.
Evlerin bahçelerinde limon ağaçları limonlarla dolu.
Lemon trees in the gardens of houses are full of lemons.
Aynı şekilde cadde kenarlarında bulunan mandalina ağaçları da aynı şekilde.
Similarly, tangerine trees on the street are also full of tangerine.
Adana şehrine ayrıca güzellik katan unsurlardan birisi de Seyhan Nehri ile Seyhan Baraj Gölüdür. Adanalıların kıyısında yürüyüş yaptığı önemli bir dinlence yeridir.
Seyhan River and Seyhan Dam are one of the factors that add beauty to the city. Those are great recreation places that people from Adana go for hiking.
Salep
(Salep is cooked with milk, powdered salep and sugar. It is served hot with
cinnamon powder on the top.)
Farklı kültürleri bünyesinde
barındıran Adana mutfağı oldukça zengindir. Adana kebabı dünyaca
ünlüdür.
Bu yemek yanında bol yeşillik,
ezme, salata ile yenir ve mevsimine göre ayran veya yöreye özgü şalgam suyu
içilir.
Adana cuisine which includes different cultures is rich and Adana Kabab is a famous food.
With this food, plenty of greens, mash, salad are eaten and according to weather ayran or a local drink, turnip juice is drunken.
Yemeğimizi Adana’nın ünlü kebapçılarından birinde yedik. Nezih ve temiz bir ortam, çalışanlar güler yüzlü ve ilgili. Türk kahvesi ikramdı.
We had a meal in one of the most famous Kebab restaurants in Adana. Decent and clean environment and staff are cheerful and caring. They offered Turkish coffee after lunch.
Umarım sıkılmadınız ! Görüşmek üzere hoşçakalın…
I hope you're not bored ! Goodbye to discuss...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder